Известие

Collapse
No announcement yet.

156 2.4 JTD 136hp смяна на обтяжна ролка пистов ремък???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 156 2.4 JTD 136hp смяна на обтяжна ролка пистов ремък???

Здравейте колеги... Купил съм си обтяжната ролка и другите две на пистовия ремък и днес тръгнах да ги сменям, но тази обтяжната, шестограмния болт как да го отвия, за да сваля ролката като на 6-7 см пред него има желязо (част от купето) И може ли снимка как седи ремъка
    Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTD 136hp
    Rollin' On 18"

Ми пуска се мотора малко надолу за тоя болт...аз поне друг начин не знам
    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
      Ми пуска се мотора малко надолу за тоя болт...аз поне друг начин не знам

скъсен Г шестограм върши идеална работа - маха се и демпферната шайба на пистовия ремък - за да се отпусне ремъкът се използва гаечен ключ 32 за да се напъне обтегача.
      Last edited by pininfarina; d.m.y г., 22:15.
      sigpic
      Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
      Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
        Няма такова нещо колега -Г шестограм малко срязан и скъсен в единия край - цялата процедура от влизането до излизането на автомобила трае 60 мин с една включена бира във времето
        Доколкото си спомням, при мен, на 20ката самия болт си опря в желязото, пък за шестограм никакъв шанс...иначе то да тръгне веднъж, пък и на ръка ще го развиеш накрая, стига да излиза...
        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
          Доколкото си спомням, при мен, на 20ката самия болт си опря в желязото, пък за шестограм никакъв шанс...иначе то да тръгне веднъж, пък и на ръка ще го развиеш накрая, стига да излиза...

Извинявам се за разминаването в цитата и в написаното от мен, но първо мислех че става въпрос за ангренажния ремък и докато се коригирам, колегата ме е цитирал
          p.s. Ако си решил да смениш целия механизъм, то той се държи не само от болта с шестограм
          Last edited by pininfarina; d.m.y г., 23:07.
          sigpic
          Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
          Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

А другите три болта 13-ки?
            sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Working...
            X